Larsson (SD) efter domen – ”Det känns bra”

Karlskrona ,
Christopher Larsson.
Foto: Johan Nilsson/TT
Christopher Larsson.

I dag meddelade hovrätten att SD-politikern Christopher Larsson frias från misstankarna om hets mot folkgrupp.

– Det känns bra, säger han.

I Tingsrättens dom friades Christopher Larsson från misstankarna om hets mot folkgrupp – men åklagaren valde att överklaga domen till hovrätten – i dag kom den domen som också friar SD-politikern.

– Det har varit en väldigt jobbig tid. Men nu känns det som ett avslut och en seger för yttrandefriheten, säger Christopher Larsson.

Det var efter ett inlägg på Sverigedemokraternas lokala Facebooksida i november 2017 som Christopher Larsson, ordförande för SD i Karlskrona, polisanmäldes av den socialdemokratiske riksdagsledamoten Magnus Manhammar. Christopher Larsson anmäldes och åtalades senare också misstänkt för hets mot folkgrupp. I sitt inlägg satte Larsson samman den nybyggda minareten i Karlskrona med terrordåd.

– Mitt syfte var inte att kränka någon.

Kommer du agera annorlunda efter det som varit?

– Vi får inte låta oss tystas. Men jag kommer att tänka på hur jag lägger fram mitt budskap i framtiden, säger han.

Hur ser du på den processen som varit?

– De pengarna som rättsprocessens har kostat borde gått till något bättre.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.