Lekplats fortsatt stängd vid sanering

Karlskrona Artikeln publicerades
Lekplatsen nedanför Björkholmen kommer att förbli stängd så länge saneringen av marken pågår i området.
Foto:Mattias Mattisson
Lekplatsen nedanför Björkholmen kommer att förbli stängd så länge saneringen av marken pågår i området.

Av ren försiktighet kommer lekplatsen vid Chapmansplan vara stängd så länge saneringsarbetet vid Björkholmsplan pågår. Det meddelar Karlskrona kommun.

I början av juni påbörjades arbetet med att riva den gamla Östersjöhallen i Karlskrona för att bygga en ny idrotts- och eventarena. Under den tid som saneringsarbetet av marken pågår kommer lekplatsen vid Chapmansplan att vara avstängd.

– Att området stängs av under saneringsarbetet är en ren försiktighetsåtgärd och lekplatsen kommer att vara stängd så länge man gräver i marken, säger kommunens kommunikationschef Thomas Johansson.

Då det dammar under arbetets gång samt att arbetsfordon och lastbilar rör sig i området bedömer kommunen det som olämpligt att ha lekplatsen öppen.

Hur länge till som saneringsarbetet ska pågå är i nuläget osäkert.

– Kommunen har tagit höjd för det året ut då det är mycket saker som kan påverka. Vi har tagit till ordentligt och har exempelvis fixat ersättningslokaler för de olika verksamheterna i idrottshallen, men är beredda att avbryta i förtid om det behövs, säger Thomas Johansson.

Han bedömer lekplatsen som en enkel sak i sammanhanget.

– Det svåra är alla verksamheter som har fått flytta på sig, säger Thomas Johansson.

De ska tillbaka in i idrottshallen snarast.

– Så fort saneringen är över ska vi ha mer aktiviteter i idrottshallen igen. Då finns det inte längre något som hindrar, säger Thomas Johansson.