Liberalerna till ny attack mot S – ”Styret är en ren katastrof”

Karlskrona Artikeln publicerades
Kent Lewén (L) till höger riktar kritik mot S-duon Sandra Bizzozero och Magnus Manhammar.
Kent Lewén (L) till höger riktar kritik mot S-duon Sandra Bizzozero och Magnus Manhammar.

Bråket mellan Socialdemokraterna och Liberalerna i Karlskrona fortsätter.

I dag presenterade Socialdemokraterna på riksplan ett vallöfte om att kommunerna ska kunna lägga sitt veto mot nya privata aktörer inom hemtjänsten – något som får Liberalerna att reagera igen.

– Utspelet på riksplan visar att allt är en enda kedja och det är därför Socialdemokraterna i Karlskrona inte ger några tydliga besked i frågan. De skickar signaler som skrämmer bort privata aktörer inom hemtjänsten, säger Kent Lewén (L), som sitter i äldrenämnden.

– Vi går inte till val på att stoppa nya privata hemtjänstföretag i Karlskrona. Vallöftet på riksplan förstärker budskapet att vi vill förbättra villkoren för personalen inom välfärdsyrkena, säger Magnus Manhammar (S), ordförande för partiet i Karlskrona.

Bråket mellan Socialdemokraterna och Liberalerna i Karlskrona har tagit fart igen.

Under torsdagen gick Kent Lewén ut på sin Twitter och riktade ny kritik mot samarbetspartiet Socialdemokraterna.

”Bytet av S-styret i Karlskrona är en ren katastrof. Valfriheten för äldre och personer med funktionsnedsättning kommer att avskaffas, det är solklart.”, skriver Lewén på Twitter.

– Kent Lewén får stå för det han tycker. Jag tycker att varje parti ska fokusera på att berätta om sin egen politik istället för att recensera andra, säger Magnus Manhammar.

– Vi kan inte styra ihop med ett parti som driver vänsterpolitik, utvecklar Lewén.

Under onsdagen kunde Sydöstran avslöja att samarbetet mellan Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet hänger löst.

Under en presskonferens i går som Liberalerna arrangerade förstärktes den bilden – då Börje Dovstad och Kent Lewén sa att de inte tänker samarbeta med ett parti som vill avskaffa valfriheten för äldre.

– Vi har inte med det i vårt valprogram, sa Sandra Bizzozero (S), till Sydöstran igår.

Under fredagen kallade äldreminister Lena Hallengren (S) till en pressträff och gav ett vallöfte om att kommunerna ska ha rätt att säga nej till nya hemtjänstföretag vid överetablering.

– Kommunerna ska ha rätt att säga att nu räcker det. Det är helt enkelt till för att försäkra sig om att det finns en kvalitet och att klara av samordningen om det blir många aktörer, sa äldreminister Lena Hallengren (S) på pressträffen till Dagens Nyheter.

– Vi har inte det problemet här i Karlskrona. Vi har fem privata hemtjänstföretag i Karlskrona som är viktiga och vi liberaler vill inte stoppa dem – tvärtom, säger Kent Lewén.