Stoppad valfilm nu godkänd av Facebook

Karlshamn Artikeln publicerades

Efter att Sydöstrans artikel blev viral under onsdagen har Facebook godkänt Liberalernas valfilm.

På tisdagseftermiddagen publicerade Sydöstran nyheten om att Liberalernas valfilm som bland annat visar två män som håller handen och pussas, inte accepterades av Facebook. Men under onsdagen kom beskedet att den sociala medier-jätten godkänt annonsen.

Facebook kallade under tisdagen filmens innehåll för ”sexuellt antydande”, men har nu alltså sagt ja till den, dock utan motivering till sin förändrade ståndpunkt.

– Det finns allt möjligt skit på Facebook men lite vacker kärlek mellan ett samkönat par är tydligen tabu, säger Emanuel Norén, partiets vice gruppledare i Karlshamn.

Nyheten fick under onsdagen stor spridning i sociala medier, mycket på grund av att TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson delade liberalernas Birgitta Ohlssons inlägg i frågan, där Sydöstrans artikel var med.

Även gaytidningen QX har skrivit en artikel i ämnet.

Sydöstrans läsare har engagerats av nyheten och bland de många kommentarerna på Facebook i går kunde man bland annat läsa:

•”Otroligt. Trodde det var 2019 nu. Det visar att vi aldrig ska ta något för givet.”

•”Man upphör aldrig att förvånas!”

•”De stoppar alla möjliga bilder/filmer med de mest oklara motiv. Krockar väl med någon algoritm någonstans.”

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.