1,5 miljoner insamlade till Linnea!

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Via <a href="https://www.youcaring.com/linneanordstrom-760690">insamlingssidan</a> kan du donera, och också följa hur insamlingen går.
Via <a href="https://www.youcaring.com/linneanordstrom-760690">insamlingssidan</a> kan du donera, och också följa hur insamlingen går.

Över en och en halv miljon har samlats in till Linnea.

Nu kan hon få den behandling i England som kan vara hennes sista chans.

Femåriga Karlskronaflickan Linnea Nordströms kamp mot en dödlig hjärntumör engagerar tusentals människor. Tio timmar efter det att hennes föräldrar lagt upp en insamlingssida via vilken man kan skänka pengar hade det kommit in hundratusentals kronor.

Torsdag morgon var summan uppe i 165 000 euro, över 1,5 miljoner svenska kronor. Målet sattes till 110 000 euro.

– Utöver pengarna som kommit in via hemsidan har det skänkts pengar via Swish och andra betalkanaler. Det har gjort att vi kan stå i kontakt med de brittiska läkarna, säger Linneas pappa Kristoffer Nordström till Sydöstran.

Kärlek, stöd och inte minst pengar strömmar in till en insamling för att hon ska kunna få möjlighet att genomgå en dyrbar behandling i England. En behandling som kan vara Karlskronaflickans enda chans.

För bara några månader sedan var femåriga Linnea en helt vanlig liten flicka. Hennes värld kretsade kring My Little Ponies, att cykla och äta popcorn... mycket popcorn.

– Vår älskade spexande dotter som har en enda bästa vän: sin älskade storebror Kristian. Så var hennes värld - fram till för ett par månader sedan när hon plötsligt och chockartat blev drabbad av och akut opererad för en hjärntumör. Efter operationen hoppades vi att de dåliga nyheterna skulle ta slut, berättar Kristoffer Nordström.

– Men nu bor vi på sjukhus och har fått veta att tumören är en aggressiv sort som kallas DIPG (Diffust Pons Gliom). I korthet: Linneas chans att överleva är nu förtvivlat liten.

Det handlar om en mycket sällsynt form av hjärntumör. Det forskas mycket på cancerformen, men än så länge finns ingen vedertagen behandling som garanterar långsiktigt resultat. Men det finns läkare, i bland annat England, som med framgång behandlat barn via katetrar inopererade direkt till tumören.

– Denna behandling har förbättrat prognosen för flera patienter och vår förhoppning står till detta. Behandlad på traditionellt sätt är Linneas chanser oerhört små. Men vi är hennes föräldrar och vägrar att ge upp. Hon ska få alla möjligheter vi någonsin kan ge henne att bli en av överlevarna. För möjligheter finns, om man går bortom de vanligaste behandlingsmetoderna, till andra länder.

Men som Kristoffer Nordström skriver på hemsidan: Kostnaderna för behandlingen och resorna är väldigt höga. Betydligt högre än en vanlig människa kan betala.

– Första operationen kostar drygt 700 000 kronor och därefter kostar varje behandling drygt 70 000 kronor. I dagsläget är det oklart hur många av dessa Linnea kommer att behöva.

Kristoffer Nordström och resten av familjen är häpna, men också förhoppningsfulla efter den starka responsen. På bara tio timmar kom 300 000 kronor in.

– Det är mycket bra och vi är så tacksamma. Vi vägrar att låta kostnader vara ett hinder för vår dotters liv, och vi behöver all hjälp som ni kan ge för att åstadkomma detta. Eventuella medel som blir över kommer självklart att doneras till forskningsprojekt för DIPG-forskning och därmed komma till nytta för andra barn.

I dagsläget är den insamlade summan uppe i över 1,5 miljoner kronor. Här kan du följa den och även själv donera.https://www.youcaring.com/linneanordstrom-760690