Ljusning i lilla Linneas tuffa kamp mot cancern

Karlskrona Artikeln publicerades
Hoppet om Linneas tillfrisknande ökar, men behandlingen kostar stora belopp och nu har mamma öppnat den gamla insamlingen igen.
Foto:Privat
Hoppet om Linneas tillfrisknande ökar, men behandlingen kostar stora belopp och nu har mamma öppnat den gamla insamlingen igen.

Intensivbehandlingen av svårt cancersjuka, 5-åriga Linnea Nordström från Lyckeby pågår just nu för fullt i Mexiko – och prognoserna blir allt ljusare.

Pappa Kristoffer berättar i sociala medier från Monterrey att man just nu skräddarsyr en cocktail av ett drygt tiotal mediciner, utifrån prover som tagits i Sverige av Linneas elakartade och aggressiva hjärntumör.

Proverna fanns sparade i en särskild tumörbank i Stockholm, och flögs häromdagen, nedfrysta och under strängaste tillsyn, ned till specialisterna i Monterrey.

Och transportföretaget gjorde det dessutom gratis; som sitt bidrag för Linnea!

Linnea Nordström går nu igenom såväl immun- som kemterapi, och enligt läkarna har man redan kunnat se att tillväxten inte bara hejdats, utan att delar av tumören också krympt ihop.

Ett 30-tal familjer från hela världen kämpar nu för sina svårt cancersjuka barn på samma sjukhus i Monterrey, där man framgångsrikt behandlar bland annat den cancerform Linnea drabbats av: Diffust Pons Gliom.

I Sverige finns ingen bot, och länge satte familjen Nordström sitt hopp till cancerspecialister i England – men undersökningen där blev ett bakslag.

Det var då familjen hörde talas om den framgångsrika behandlingen i Mexiko – som bland annat går ut på att lära den cancerdrabbades eget immunförsvar att känna igen, och angripa, tumören. Men behandlingen var inte bara effektiv, utan också oerhört dyr; omkring en kvarts miljon kronor var tredje vecka.

En insamling via youcaring gav dock snabbt imponerande 1,9 miljoner kronor.

Det är pengar som emellertid inte kommer att räcka hela behandlingen ut, inser nu Kristoffer Nordström.

Därför har insamlingen öppnats igen på den här sidan. Eller wishnumret +46 723580953.

Det handlar inte längre om att köpa mer tid, utan om ett växande hopp om tillfrisknande.