Loppis via gps – en succé: ”Väldigt smidigt”

Karlskrona Artikeln publicerades
Lyckebybon Therese Byheden är en av initiativtagarna till hemmaloppis som arrangeras i Lyckeby den 21 september.
Foto: Privat/Google Maps
Lyckebybon Therese Byheden är en av initiativtagarna till hemmaloppis som arrangeras i Lyckeby den 21 september.

Dags för hemmaloppis – och med hjälp av Facebook och kartnålar på Google Maps hoppas Lyckebyborna på invasion av loppissugna blekingar.

I fjol under premiäråret hade man 45 stycken adresser med säljare – och efter Lyckebybon Therese Byhedens idé kör man nu igen, den 21 september.

När Sydöstran når henne 1,5 vecka före årets hemmaloppis har hon kunnat räkna in 35 säljare och nu ligger man i för att sprida ordet via Facebook, och lappar i området på gammalt hederligt vis.

– Det brukar alltid droppa in mer säljare på slutet så jag hoppas på något liknande i år. Förra året var det många som också bara satte ut sina grejer vid staketet, säger Therese apropå den karta som man uppdaterar hela tiden när anmälningarna strömmar in.

Hur kom du på det här med hemmaloppis?

– Det började med att jag kände att vår familj behövde bli av med grejer. Jag hade hört att andra gjorde det här, ett smart sätt att bara ställa ut det på uppfarten. Man slipper att åka iväg med det vilket är väldigt smidigt, säger hon.

Länk till kartan med alla loppisar hittar du HÄR!

I år har säljarna också möjligheten att skänka en del eller allt av intäkterna till projektet ”Karlskrona för Colombias barn” som samlar in pengar för ett skolbygge i regnskogen.

– Vill man göra det så är det jätteroligt, vi hoppas få in en del pengar där.

Therese Byheden berättar om ett Lyckeby som levde upp rejält förra året – nu hoppas på något liknade lördagen den 21 september.

– Alla hjälps åt att sprida det här via Facebook. Förra året var det väldigt trevligt, vi hade vi ett fantastiskt väder och det var folk ute på gatorna överallt och man pratade med såna man aldrig pratar med annars.

Är du en loppisräv själv?

– Ja, jag tycker det är kul även om jag kanske inte gör det varje helg. Det jag brukar köpa är porslin, det har jag alldeles för mycket av i skåpen. Min man blir helt galen på mig, skrattar hon.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.