Lucka 6: ”Djuren avslöjar aldrig var det gör ont”

Karlskrona Artikeln publicerades
Dagens decemberbarn har ett stort intresse för djur.
Dagens decemberbarn har ett stort intresse för djur.

Dagens decemberbarn arbetar som djursjuksköterska och har sett både glädje och elände i jobbet. Möt diplomerade hästskötaren Elina Nilsson.

Varifrån ska man komma om man är extremt hästintresserad om inte från Höryda? I byn norr om Fridlevstad bor Elina Nilsson som fyllde 29 nu i början av december.

– Jag har alltid varit hästintresserad och kände när jag var liten att det var detta som jag ville jobba med.

Efter högstadiet i Rödeby blev det lantbruksgymnasium i Ingelstad. Därefter följde en utbildning som gjorde Elina till diplomerad hästskötare i körning. En olycka där hon skadade sin rygg satte dock stopp för fortsatt ridning.

– Jag brukar säga att jag numera mest åker på hästen.

Djurintresset fanns kvar men Elina kände att det - om uttrycket tillåts - var dags att sadla om.

– Numera jobbar jag som djursjuksköterska på en klinik. Till skillnad mot humanvården kan våra patienter inte prata och berätta var det gör ont och hur det känns så vårt jobb blir lite av ett detektivarbete.

Genom yrket har hon upplevt både glädje och sorg.

– Svårast är djurskyddsfallen där man möter djur som lider av vanvård.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.