Macbeth sätts upp – på Aspös kastell

Karlskrona Artikeln publicerades
Drottningskärs kastell på Aspö.
Foto: Mattias Mattisson
Drottningskärs kastell på Aspö.

I år flyttar Blekinge operapelago från Stenshamn utanför Torhamn ut till kastellet på Aspö.

Och årets uppsättning blir Macbeth.

Blekinge operapelago har lekt med tanken om att flytta ut till Aspö i flera år, och nu gör de slag i saken.

– Kastellet är en fantastisk spelplats och nu då vi ska göra Macbeth så behövdes en sådan plats för att göra dramat rättvisa. Scenografin till Macbeths slott är ju redan där, säger Helena Janzén, konstnärlig ledare på Blekinge operapelago.

Föreställningarna som innehåller både opera, operett och musikal spelas den 2 och 3 augusti. Aspös båt, Södern kommer att avgå från residenset i Karlskrona ut till kajen på Kastellet innan föreställningarna.

Macbeth kommer även att spelas på Hanö bygdegård den 5 augusti, då operapelago firar 10-årsjubileum.

Operapelago bjuder även på konsert på så kallade opera light-konserter på hamnkrogen Sail in i Sandhamn den 31 juli och 1 augusti samt konsert på Ungskär den 1 augusti.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.