Sa till motorcykelgäng som körde vårdslöst - misshandlades brutalt

Karlskrona Artikeln publicerades
Männen ska ha misshandlat mannen brutalt och slagit sönder rutor på hans bil.
Foto:Polisens förundersökning
Männen ska ha misshandlat mannen brutalt och slagit sönder rutor på hans bil.

En man blev förföljd av ett motorcykelgäng och misshandlades grovt framför sin dotter. En av männen ingick i det ungdomsgäng som var inblandade i Rödebytragedin då en 15-årig pojke sköts tills döds.

Det var den 5 juni som mannen var på väg hem i sin bil när han såg ett gäng crossmotorcykelförare köra på bakhjulen och bete sig vårdslöst i trafiken.

Han höll nästan på att krocka med en av dem och stannade då bilen för att prata vett med dem.

Han fick dock ingen respons och männen betedde sig hotfullt mot honom. En av dem krossade även en ruta på hans bil. Den 52-årige mannen som hade sin dotter i bilen körde då därifrån, men crossförarna följde efter honom.

När mannen kom hem till sin bostad i norra Karlskrona kommun ska männen ha kommit fram och börjat misshandla honom. Han knuffades till marken och blev därefter både slagen med knytnävsslag och sparkad i ansiktet och på kroppen. Gänget kastade även en blomkruka på honom. Allt framför ögonen på mannens dotter.

52-åringen bröt flera revben och fick dessutom en blödning under sin ena njure vilket orsakade stor smärta. Mannen fick uppsöka akuten efter den brutala misshandeln.

Nu åtalas tre män, 36, 26 och 25 år gamla för grov misshandel. 26-åringen åtalas dessutom för skadegörelse för att ha slagit sönder rutor på mannens bil.

26-åringen är för övrigt en av de killar som var inblandade i Rödebytragedin då en 15-årig kille sköts till döds på en gård i Rödeby för tio år sedan.

I förhör skyller en av männen på de andra två medan de båda förnekar att de befann sig på platsen.