Många vill bo på kajen

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Det finns fortfarande 18 lägenheter och en restauranglokal kvar som inte har bokats på Kilströms kaj.
Foto:3DVISION
Det finns fortfarande 18 lägenheter och en restauranglokal kvar som inte har bokats på Kilströms kaj.

28 lägenheter på Kilströms kaj är bokade. Framförallt är det de stora lägenheterna mot havet som är populära.

Om allt går enligt planen kommer de nya fastigheterna på Kilströms kaj att börja byggas i september och kan då vara inflyttningsklara våren 2019. Sedan lägenheterna för några veckor sedan lades ut på Hemnet har intresset ökat och mäklaren Kajsa Debourg berättar att hon får flera samtal varje vecka från folk som är intresserade av att flytta dit.

– Nu är det 28 som är bokade av totalt 47 lägenheter. Det är många stora lägenheter mot havet som är bokade och alla de stora etagelägenheterna i de små röda husen är slut, berättar hon.

De minsta lägenheterna är ettor på 34 kvadratmeter och de finns fortfarande kvar, liksom flera tvåor, treor och fyror. Den enda femrummaren bokades tidigt.

Vad är det för typ av människor som vill flytta till Kilströms kaj?

– Det är väldigt blandat. Det är allt från äldre personer till barnfamiljer. En del bor i villa nu och andra i lägenhet. En del kommer här ifrån stan och en del vill flytta hit från andra ställen, säger Kajsa Debourg.

Även en 235 kvadratmeter stor restauranglokal vid vattnet är till salu och den är fortfarande ledig.

Från och med förra veckan kan man också boka lägenheter på Västerudd. Där är det fem ettor och fem treor som ska byggas. Man har redan nu påbörjat markarbeten och lägenheterna ska vara inflyttningsklara våren 2018.

– Vi lade ut dem förra fredagen och i måndags förmiddag var redan sex av tio lägenheter bokade. Nu har vi några ettor kvar som passar unga köpare eller studenter.

Något problem att få lägenheterna sålda lär det inte bli med tanke på hur bostadsmarknaden ser ut just nu.

– Det är många som söker bostäder och många som kommer på visningarna. Många slåss om samma bostäder, säger Kajsa Debourg.