Massivt sökande tredje dagen efter försvinnande

Karlskrona Artikeln publicerades
Sökandet efter den försvunna mannen i 50-årsåldern fortsatte under tisdagen. Kustbevakningen draggade och sökte av Nättrabyån.
Foto: Mattias Mattisson
Sökandet efter den försvunna mannen i 50-årsåldern fortsatte under tisdagen. Kustbevakningen draggade och sökte av Nättrabyån.

Under tisdagen gick polisen och Missing People in på tredje dagen av sökandet efter den man som försvann spårlöst i samband med KHK:s match i lördags.

Bland annat har en helikopter från Malmö sökt av kring Nättraby samtidigt som Kustbevakningen sökt med båt i Nättrabyån och skallgång genomförts i ett nytt område.

Mannen, som är i 50-årsåldern, sågs senast i NKT Arena under den andra perioden av Karlskrona HK:s match mot Björklöven i lördags. Mannen bar då en KHK-tröja och en svart keps. Sedan dess har ingen hört av honom.

Hittills har polis och Missing People förgäves sökt efter mannen. Sökandet har under flera dagar engagerat ett stort antal frivillig. Omkring 300 personer, däribland flera KHK-spelare, deltog i måndagens sökinsats.

En polishelikopter sökte av området kring Nättraby.
Foto: Mattias Mattisson
En polishelikopter sökte av området kring Nättraby.

Vid 9-tiden på tisdagsmorgonen lämnade en polishelikopter Malmö och på förmiddagen var den på plats i Blekinge och Karlskrona. På förmiddagen syntes helikoptern i skyn kring Nättraby, där man under några dagar gått skallgångskedjor, utöver ett större område på Rosenholm, vid NKT Arena.

Före lunchtid sökte helikoptern av området i närheten av Nättraby kyrka och längs med ån.

– Helikoptern är understödd av en polispatrull på marken om man skulle se något speciellt. Man söker i området mellan Nättraby och Karlskrona, och har jobbat med att kolla av markområden och vattendrag, samt sökt i kustbandet, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Kustbevakningen bistod polisen i tisdagens sökande.
Foto: Mattias Mattisson
Kustbevakningen bistod polisen i tisdagens sökande.

För närvarande håller polisen på med att följa upp de spår och tips man har fått in, men i nuläget har man inga riktigt heta spår att gå på, enligt Loeffel.

– Vi har inte gjort några avgörande fynd i nuläget. Vi kollar alla tips efterhand och är i den situationen att vi ska bestämma oss för var vi ska sätta in nästa sökinsats. Det har nu gått många dagar sedan mannen försvann, säger Robert Loeffel.

Kustbevakningen i Karlskrona har också varit involverad i sökandet efter den försvunne mannen. De har bistått med en så kallad däcksbåt – en mindre gummibåt – med vilken man har sökt i Nättrabyån under tisdagen.

– Det stämmer att vi har personal som deltar i sökandet. Vi har tilldelat resurser till polisen, som de styr över, säger Tomas Molldén, vakthavande befäl på Kustbevakningen.

Patrulledare Calle Henningsson (orange väst) går igenom detaljerna inför tisdagens skallgång med Missing People.
Foto: Mattias Mattisson
Patrulledare Calle Henningsson (orange väst) går igenom detaljerna inför tisdagens skallgång med Missing People.

Vid klockan 15 på tisdagen drog Missing People också igång en ny skallgång som cirka 100 frivilliga deltog i. Även hundförare från polisen deltog i sökandet.

Denna gång sökte man i ett annat område än där man har sökt senast.

– Vi har sökt i området mot Rosenholm, mellan Nättraby och NKT Arena. Vi har sökt på mindre vägar efter teorin om att mannen har försökt vända in mot centrum eller hem igen efter att ha varit i Nättraby, säger Christer Ågren, operativ ledare för Missing People Blekinge.

Missing People och polisen har bland annat sökt igenom området mellan Skärva by och E22 under tisdagens sökinsats som avslutades vid 22-tiden på kvällen. Dock utan resultat.

Stor sökinsats

Personal från F17 har också hjälpt till i tisdagens sökande, på frivillig basis. De har koncentrerat sig på området längs cykelbanan mellan Nättraby och Rosenholm.

Polisen uppmanar boende i Nättraby att söka igenom uthus, lekstugor, altaner och andra tomma utrymmen i jakt på den försvunne mannen, och larma om man gör några fynd.

Polisen misstänker i nuläget inget brott bakom försvinnandet. Om man har sett den försvunne mannen eller har information som kan leda till att han återfinns så ring polisen på 114 14.

Missing people och polisen ska ha ett möte på onsdagsmorgonen kring hur de ska fortsätta sökandet.

– Det finns naturligtvis flera områden att söka på, men vilka det är och hur man ska gå till väga är inte bestämt än, säger Malin Pärmborn, jourhavande förundersökningsledare på tisdagskvällen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.