Mässor som gick hem

Blekinge Artikeln publicerades
Mest vinyl, och mycket hårdrock – men även cd-samlarna fick sitt lystmäte stillat.
Foto:Mattias Mattisson
Mest vinyl, och mycket hårdrock – men även cd-samlarna fick sitt lystmäte stillat.

– Andra gången är visserligen alltid svårast, men säljarna var mer än nöjda i år, så vi återkommer absolut också nästa, både i Karlskrona och Karlshamn.

Marko Runne är platthandlare och arrangör av skivmässor i södra Sverige – och i år beslöt han ge svältfödda Blekinge en chans att uppleva en lite mer traditionell mässa, vid sidan om den annars enda; vinylmässan i Olofström.

Och det slog oerhört väl ut; i våras i Karlskrona, där kön ringlade lång utanför Runda Rum redan en bra stund före öppningsdags, och sedan på hösten, då det var västblekingarnas tur, i Karlshamn.

– Både säljare och köpare uttryckte sin förtjusning efteråt, och då beslöt vi oss på stört också för att återkomma under 2018; i april i Karlskrona, och någon gång i oktober-november i Karlshamn, berättar Marko Runne.

– I Karlskrona har vi redan sålt ut samtliga 30 bord, och det känns ju fantastiskt kul. Det kommer säljare från både Sverige och Finland och Tyskland. Med vinyl, med cd-album, och med också lite annat smått och gott som har med skivsamlandet att göra.

– I Karlshamn ska vi först försöka få en lite bättre lokal än den vi hade senast. Men jag är säker på att det löser sig.

I Karlskrona dök det upp flera hundra nyfikna sökare, och köpare. Som alltid mannen 50+, med något samtidigt jagat och lystet i blicken, men också många nyfrälsta vinylvänner i de övre tonåren och strax däröver, och glädjande många kvinnor.

– Det fysiska samlandet är definitivt inte över, slår Marko Runne, med erfarenhet också från jättemässor ute i Europa, fast.