Mc-kortege mot mobbning

Holmsjö Artikeln publicerades
Föreningen Bikers mot mobbning visar sitt stöd för 13-åriga Eringsbodabon Teo Karlsson, som blev mobbad och svårt misshandlad i sin gamla skola i Gislaved.
Foto:Maths Olsson
Föreningen Bikers mot mobbning visar sitt stöd för 13-åriga Eringsbodabon Teo Karlsson, som blev mobbad och svårt misshandlad i sin gamla skola i Gislaved.

Bikers mot mobbning körde under lördagen en mc-kortege från Eringsboda till Holmsjö marknad för att samla in pengar till misshandlade Teo Karlsson. Detta för att ge 13-åringen upprättelse mot sina mobbare.

En kortege med ett trettiotal fordon brummade under lördagsförmiddagen iväg från Eringsboda mot Holmsjö marknad. Mitt ibland Bikers mot mobbning-representanterna fanns 13-åriga Teo Karlsson, vilket också var kortegens huvudperson.

Teo Karlsson mobbades och trakasserades nämligen i drygt ett år i sin gamla skola i Gislaved utanför Jönköping. En dag gick mobbningen så långt att Teo blev brutalt misshandlad av en annan elev. Han blev medvetslös och fick föras till sjukhus där det konstaterades att han hade fått en allvarlig hjärnskakning och en blödning bakom ögat.

Det blev vändpunkten för Teos familj som då flyttade till Eringsboda. Nu går Teo i skolan i Kallinge där han trivs jättebra.

Efter händelsen anmälde Teos föräldrar skolan i Gislaved till Skolinspektionen, men enligt dem gjorde skolan inget fel.

– Samma kille hade varit på vår son en annan gång innan och ändå menar skolan att de inte kunde göra något för att förhindra det här. Inte ens ett förlåt har man fått, säger Mia Karlsson, mamma till Teo.

Familjen ska nu driva ett civilrättsligt mål mot Gislaveds kommun för att ge Teo rättvisa. Och därför samlar man nu in pengar till rättegångskostnaderna, bland annat på Holmsjö marknad.

– Hittills har vi fått in 5500 kronor och det känns jättehäftigt. Teo har svårt att förstå att det är så många som han inte känner som bryr sig om honom, säger Mia Karlsson.

Mikael Eriksson, som är Blekinge- och Kronobergansvarig hos Bikers mot mobbning säger att de fastnade för Teos fall direkt och kände att de ville hjälpa till.

– Vi brinner ju för det här med barn och utsatta familjer så nu hoppas vi att familjen får in lite pengar här idag för att kunna ge Teo upprättelse, säger Mikael Eriksson.