Miljoner till kulturlivet i länet: ”Jätteroligt”

Blekinge Artikeln publicerades
Kulturlivet i länet får över två miljoner kronor.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Kulturlivet i länet får över två miljoner kronor.

Statens kulturråd har beviljat flera miljoner kronor till olika kulturprojekt i Blekinge.

På måndagen kom beskedet att Statens kulturråd beviljat över två miljoner kronor i bidrag till olika kulturprojekt som handlar om litteratur, bild och form samt läsning och skapande i Blekinge.

– Det är jätteroligt att vi fått så många viktiga projekt beviljade. Bidragen kommer till nytta både för invånarna och skapar nya möjligheter för de professionella kulturskaparna i Blekinge, säger Malena Sandgren, chef för kultur och bildning i ett pressmeddelande.

Här är projekten som beviljats bidrag:

Det kreativa rummet som drivs av Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg, Hemslöjden i Kronoberg och Slöjd i Blekinge får 500 000 kronor av kulturrådet. Projektet skapar miljöer för läsning samt skapande på bibliotek.

Projektet som syftar till att utveckla infrastrukturen för bild och form får 300 000 kronor. Utbyten och långsiktiga relationer skapas med andra Östersjöländer bland annat genom att utländska konstnärer får besöka länet.

Främja litterärt skapande får 300 000 kronor.

Regionteatern Blekinge Kronoberg får 525 000 kronor för projektet om ökad tillgänglighet och delaktighet i kulturlivet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.