Dom: Misshandlade elvaårig flicka – döms till skadestånd

KARLSKRONA Artikeln publicerades

En 19-årig kvinna från Karlskrona har dömts för misshandel av en då elvaårig flicka och ska nu ersätta offret med drygt sju tusen kronor.

Däremot väljer rätten att ta hänsyn till 19-åringens ungdom så påföljden blir villkorlig.

Fallet har dragit ut på tiden då händelsen ägde rum redan i slutet av november 2016.

Då stötte 19-åringen, som då var 17 år gammal, och målsägaren, som då var elva år gammal, ihop på Landbrogatan i Karlskrona och mötet slutade med att 19-åringen gick till angrepp och överöste offret med slag i ansiktet samt rev henne på halsen och drog henne i håret.

Upprinnelsen till bråket ska bland annat ha varit att 19-åringen fått fula kommentarer på Messenger som ska ha skrivits av offret.

Diskussionen slutade med handgemäng. 19-åringen hävdar att våldsamheterna skedde i nödvärn, vilket rätten tycker verkar obefogat eftersom motparten bara var elva år gammal.

Några timmar senare blossade bråket upp på nytt. Den här gången i närheten av McDonalds i Karlskrona. Då slogs offret ner på marken och drogs in i närliggande parkeringshus.

Med hänsyn till förövarens ungdom och det faktum att det saknas anledning att befara att hon ska göra sig skyldig till fortsatt brottslighet dömer rätten henne till villkorlig dom. Man har också tagit i beaktande att polisutredningen, i förhållande till brottets art och att målet gäller ungdomar, tagit ovanligt lång tid.

Däremot ska 19-åringen betala 7 200 kronor i skadestånd till offret samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.