Misstänkt mordbrand i Karlskrona

Karlskrona Artikeln publicerades
2 bilder
Foto:Agnethe Alm

Grannen såg att det kom rök från villan på Hästö och larmade 112. En man i 30-årsåldern är nu anhållen för mordbrand.

SOS Alarm fick uppgifter om att det synts svart rök vid byggnaden på Alebrunnsvägen strax före klockan 01.Räddningstjänst från Karlskrona och Ronneby ryckte ut till branden i en villa vid Hästö på natten till söndagen. En man har gripits misstänkt för mordbrand.

– Det brann i huset när vi kom fram. Rökdykare gick in och släckte ner. Nu har vi ventilerat, men det är ganska brandskadat inuti, säger Martin Hansson, jourhavande brandmästare vid räddningstjänsten i Karlskrona.

Ingen person skadades. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand och kunde några timmar efter larmet gripa en person utanför Karlskrona. Den misstänkte är en man i 30-årsåldern.

Den misstänkte mannen är nu anhållen och befinner sig på sjukhus på observation för att se om han andats in någon rök. Polisen har personal på plats på sjukhuset.

Det finns en teori om varför branden inträffade, men mannen förnekar brott. Polisen vill inte gå in på vad anledningen till branden kan vara. Den misstänkte och ägaren till huset är inte helt obekanta.

Under söndagen hålls förhör och en teknisk undersökning görs i huset. Det arbetet är fortfarande i gång.