Polisen spärrade av gata efter mordförsök

Karlskrona Artikeln publicerades
Polisens tekniker vid Hantverkaregatan i Karlskrona.
Foto: Mattias Mattisson
Polisens tekniker vid Hantverkaregatan i Karlskrona.

Polis och åklagare är fåordiga om ett grovt våldsbrott i Karlskrona under natten mot torsdagen.

En yngre man är misstänkt för ett mordförsök mot en man i 40-årsåldern.

Under torsdagseftermiddagen spärrade polisen av en plats på Hantverkaregatan vid Wachtmeister galleria i Karlskrona som en del i utredningsarbetet.

Vad platsen har med händelsen att göra är oklart.

Foto: Mattias Mattisson

– Det jag kan säga är att det har varit ett försök till mord och vi har en som sitter anhållen för detta, säger Magnus Hansson, inre befäl vid Karlskronapolisen under natten mot torsdagen.

Händelsen ska ha inträffat sent på onsdagskvällen. Mordförsöket blev känt när brottsoffret uppsökte sjukvården för sina skador, berättar kammaråklagare Charlotta Hellberg, som leder utredningen.

Både hon och polisen är i övrigt mycket förtegna om det misstänkta brottet.

Kan du säga var i Karlskrona mordförsöket ska ha ägt rum?

– Nej, den informationen kan jag inte gå ut med i nuläget.

Hon vill inte heller precisera om mordförsöket ska ha inträffat inomhus eller utomhus. De båda männen ska dock vara bekanta med varandra.

Den misstänkta gärningsmannen, född 1990, kunde gripas i sitt hem vid midnatt och han sitter nu anhållen.

Kammaråklagaren kan inte avslöja om det har använts några tillhyggen eller vilken typ av skador som 40-åringen har fått.

– Det jag vet är att hans skador beskrivs som allvarliga, säger Charlotta Hellberg.

Under dagen ska det genomföras en teknisk undersökning och förhör med den misstänkte gärningsmannen och brottsoffret ska hållas. Det finns även ett antal vittnen som polisen ska prata med samt ytterligare personer som man misstänker kan ha inblick i vad som inträffat.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.