Misstankar stärks mot 55-årig man efter kvinnomord

Karlskrona Artikeln publicerades
I början av juli i år hittades kvinnan död i sin bostad norr om Karlskrona.
Foto: Hanna Franzen
I början av juli i år hittades kvinnan död i sin bostad norr om Karlskrona.

Efter den tekniska undersökningen har nu mordmisstankarna mot en 55-årig man stärkts – detta efter att en kvinna hittades strypt i sitt hem den 11 juli i år.

”Åtstramande våld mot halsen”, konstaterade åklagaren Malin Niklasson redan tidigare i sina uttalanden med media gällande det misstänkta strypmordet i norra kommundelarna av Karlskrona i somras.

Nu rapporterar SVT Nyheter Blekinge att den tekniska undersökningen gått in i sitt slutskede och att misstankarna med den 55-årige mannen, som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på kvinnan, har stärkts ytterligare.

Resultatet av den tekniska undersökningen har åklagare Niklasson nu tagit del av.

– Slutsatsen är att misstankarna har stärkts.

– Vi planerar ett nytt förhör inom de närmaste veckorna. Sedan återstår det inte mycket innan jag kan väcka åtal, men när mer exakt det blir kan jag inte svara på, säger åklagare Malin Niklasson till SVT Nyheter Blekinge.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.