Musikalen ”Anja” lockade storpublik

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Thomas Törnqvist

Musikugglan och Portens elever och den årliga höstmusikalen lockade två fulla konserthus under torsdagskvällen.

Förra året var det pirattema och under torsdagskvällen var det återigen dags för Musikugglan och Portens elever på Tant Grön. Elever i årskurs 0-3 samt åttorna och niorna visade upp sig på Konserthusteaterns stora scen. Och det handlade om cirka 200 barn och unga på scen samtidigt.

Årets höstkonsert var musikalen ”Anja” som utgår från filmen Anastasia, dotter till den ryska tsaren vars familj dödades i ett uppror med den onde Rasputin i spetsen.

De yngre eleverna stod för körsången – de äldre högstadieeleverna har under året drillats av skolans lärare när det gäller skådespeleriet och musiken.

Dubbla konserter blev välbesökta under torsdagskvällen, av både nära, kära och kanske en och annan nyfiken.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.