Naken man med kniv löpte amok på sjukhuset

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Franz Feldmanis

Polis, väktare och personal på Blekingesjukhuset hade i morse fullt upp med en man som ett par timmar tidigare sprungit omkring naken och viftat med en kniv i Ronneby.

Mannen, som är i 50-årsåldern och mer än välbekant för polisen tidigare, omhändertogs i Ronneby av en polispatrull, efter att som nämnts ha sprungit omkring helt naken, och knivbeväpnad. Han var förvirrad, och svår att få kontakt med, och kördes därför till psykakuten vid Blekingesjukhuset i Karlskrona.

Där bedömdes han emellertid inte sjuk nog för att hållas kvar, utan fick gå igen – och det var strax därpå som det kom nya larm om mannen, från annat håll på sjukhuset, där väktare och personal hade fått fullt upp med den aggressive, utåtagerande mannen – som också uppgavs ha haft en kniv eller skalpell i handen.

En polispatrull med hund hittade mannen en stund senare på en avdelning. Han var aggressiv, och gjorde flera utfall med det knivliknande föremålet mot polismännen – som då släppte hunden på honom. Ett bett fick mannen ur balans, och polismännen lyckades då, med ändå fortsatt stort besvär, övermanna honom, och belägga honom med såväl hand- som fotfängsel. Han greps, och fördes på nytt till psykakuten, och blev enligt uppgift då kvar. Han är rapporterad bland annat för våldsamt motstånd och försök till våld mot tjänsteman.