Nattklubb och pub tvingas stänga

KARLSKRONA Artikeln publicerades
På pubens dörr har nu en lapp satts upp om att man har stängt på grund av renovering.
Foto: Mattias Mattisson
På pubens dörr har nu en lapp satts upp om att man har stängt på grund av renovering.

Statts nattklubb och puben Fox & Anchor stänger ner. Detta sedan fastighetsägaren Tribe Hotels har sagt upp avtalet med ägarna.

Som P4 Blekinge var först med att berätta måste ägarna till nattklubben och puben flytta ut senast i mars nästa år.

Stephen Meinich-Bache, vd för Tribe Hotels, bekräftar för Sydöstran att de har sagt upp avtalet med sina hyresgäster.

– Verksamheterna som de bedriver är inte förenligt med hotellets ändamål eftersom vi önskar att göra en uppgradering. Statt i Karlskrona är en fantastisk fin byggnad som förtjänar att synas mer i Karlskrona, säger han.

Foto: Mattias Mattisson

Han vill därför poängtera att det inte handlar om något missnöje med ägarna till nattklubben och Fox & Anchor.

– Vi har haft ett gott förhållande till varandra. De har gjort ett bra jobb och alltid betalat sin hyra, så detta har ingenting med dem att göra.

Det kommer alltså inte att komma in några nya hyresgäster. Vad exakt som kommer att finnas i lokalerna är ännu inte klart, men de kommer att bli en del av hotellet.

Samtidigt finns det planer på att flytta hotellets huvudentré från Ronnebygatan till andra sidan, ut mot Stortorget.

– Där blir en trappa in till de flotta salarna. Det kommer att bli fantastiskt, kan jag lova, säger Stephen Meinich-Bache.

Det finns planer på att flytta hotellets huvudentré från Ronnebygatan till Stortorget.
Foto: Mattias Mattisson
Det finns planer på att flytta hotellets huvudentré från Ronnebygatan till Stortorget.

Gällande den nuvarande ingången finns det i stället en idé om att den ska vara för besökare som vill äta och dricka på hotellet.

– Vi är igång med att utveckla ett nytt koncept för mat och dryck, men också annat som blir superattraktivt för gästerna och de som bor här.

Vad som kommer att hända med Statts nattklubb och Fox & Anchor tills dess att de måste flytta ut i mars vet inte Stephen Meinich-Bache, men han säger att det är fritt fram att fortsätta bedriva verksamheterna tills dess.

Sydöstran söker ägarna till nattklubben och puben för en kommentar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.