Vårdpersonal: ”De har valt ut sin syndabock”

BLEKINGE Artikeln publicerades
På sociala medier kommer många kommentarer efter petningen av sjukhuschefen Lars Almroth.
På sociala medier kommer många kommentarer efter petningen av sjukhuschefen Lars Almroth.

På sociala medier kommer många kommentarer efter petningen av sjukhuschefen Lars Almroth.

Det har även kommit samtal till Sydöstran från arg och besviken sjukhuspersonal: ”Politikerna ska bara hitta en syndabock. Att han tvingas bort gör inte saken bättre.”

– Politikerna ska bara hitta en syndabock. Att han tvingas bort gör inte saken bättre, det säger en sjukhusanställd till Sydöstran.

Samtidigt kommer beskedet att Hälso- och sjukvårdsnämnden möte på torsdag ställs in. Nästa möte blir i stället den 18 juni.

På sociala medier kom under måndagsförmiddagen många kommentarer både till stöd för beslutet att avsätta Almroth men också stark kritik.

Flera kommentarer handlar om de larm om en allt tuffare arbetsmiljö som sjukhuspersonalen i Karlskrona kommit med de senaste veckorna. Detta resulterade i en stor demonstration för cirka två veckor sedan. Ett trettiotal anställda från åtta avdelningar på Blekingesjukhuset i Karlskrona gick då ut i en protest mot den dåliga arbetsmiljön på sjukhuset till följd av framför allt personalbrist.

En kommentar handlar om just denna manifestation och menar att avsättningen av Lars Almroth beror på att politikerna utsett honom till ”syndabock”:

"Och så gick politikerna fria...ser ju väldigt fint ut i media "nu har vi gjort något", nu har de valt ut sin syndabock. Vi ville ha "hjälp" på golvet med vår arbetsmiljö!! Inte att han skulle bli avsatt, vad hjälper detta! Ursäkta mig, men även nästa kommer få beskedet av politikerna att spara 200 miljoner. Det är ju politikerna som bestämmer vad Lars ska göra. - Tänk om de hade istället gått ut med nu ska vi tillsätta pengar och satsa på arbetsmiljön, vi har lyssnat på vår personal!"

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.