Nu invigs Karlskronas första kloster: ”Skrivs historia”

Karlskrona Artikeln publicerades
Fader Franciskus Urban Sylvan.
Foto: Maths Olsson
Fader Franciskus Urban Sylvan.

På lördag skrivs det historia när Karlskronas första kloster ska invigas och välsignas – med flera utländska biskopar på besök från både England, Norge och Tyskland.

I helgen inviger den Nordisk-katolska kyrkan i Karlskrona stans första kloster – och samtidigt blir man Blekinges enda.

Man har huserat i Emanuelskyrkan sedan bildandet 2013, och i september i år har man tillsammans med ”Order of Port Royal” nu tagit över hela fastigheten på Skomakaregatan i Karlskrona.

I anslutning till Emanuelskyrkan har man byggt klostret, och i samband med invigningen inviger man också en altarsten och ett nytt altare i själva kyrkan. Det har gjorts omfattande renoveringar och byggnationer i flera av kyrkans lokaler.

”Under helgen kommer gäster från England, Norge, Tyskland och från flera håll i Sverige. Bland gästerna märks Nordisk-katolska kyrkans biskop Roald Nikolai samt Abbot Michael OPR från Kloster St. Severin i Bayren”, skriver man i ett pressmeddelande.

LÄS MER: ”Militären som blev munk”

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.