Nu kan du dricka och sticka i häktet

Karlskrona Artikeln publicerades
Denice Kanerva, restaurangchef, och Henrietta Winell, som driver Henriettas spinn och garn, bjuder in till Sippa vin och sticka på Restaurang kronohäktet.
Foto: Stina Pettersson
Denice Kanerva, restaurangchef, och Henrietta Winell, som driver Henriettas spinn och garn, bjuder in till Sippa vin och sticka på Restaurang kronohäktet.

Gillar du att sticka och att gå på afterwork ska du bege dig till Restaurang kronohäktet på torsdagar framöver. Där arrangeras nämligen Sippa vin och sticka.

Det började med att Henrietta Winell, som driver Henriettas spinn och garn, kontaktade restaurangchef Denice Kanerva angående ett samarbete.

– Det ger ett mervärde för kunderna och samarbeten lyfter även stan. Ju mer vi samarbetar ju roligare är det för alla, säger Henrietta.

Denice tyckte att det var en rolig idé och där föddes afterworken Sippa vin och sticka.

I och med att vi är så nya är det bra att prova vad som fungerar i de här lokalerna, säger hon.

Henrietta ville samarbeta med Restaurang kronohäktet eftersom den ligger i en gammal lokal precis som hennes butik gör.

– Och omgivningen är helt fantastisk. Vi kanske kan sitta ute också, säger hon.

Att kombinera afterwork med stickning tror de är ett bra koncept. Afterwork är populärt och stickning växer allt mer.

– Vissa tror att det bara är tanter som håller på med det men det är både unga tjejer och killar som också håller på med det, säger Henrietta.

Hittills har de haft Sippa vin och sticka vid två tillfällen och deltagarna har varit mellan 22 och 60 år.

Nästa tillfälle är den 29 augusti. Sedan är tanken att Sippa vin och sticka ska arrangeras en gång i månaden. Arrangemanget går ut på att du kommer till restaurangen och ta med dig något att sticka eller virka. Har du inte eget material har Henrietta alltid med sig något som du som deltagare kan köpa. Nybörjare kan dessutom få hjälp av henne. Sedan pratar ni, stickar och sippar. Det går också bra att delta utan att sticka.

– Vi har fått jättemycket bra respons på Facebook och Instagram både inför och efter, säger Henrietta.

Ingen anmälan krävs men är ni ett stort gäng kan det vara en bra idé att boka bord.

Restaurang kronohäktet öppnade i november och har haft fullt upp sedan dess. I början var det luncher och julbord som gällde. Sedan januari har de även haft öppet kvällstid.

– Det är jättekul och nu är det fullt ös inför sommaren, säger Denice.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.