Nu presenteras planerna för konsthallen

Karlskrona Artikeln publicerades
Så här kommer fasaden till Karlskrona konsthall se ut i framtiden.
Foto: Pressbild
Så här kommer fasaden till Karlskrona konsthall se ut i framtiden.

Paraply produktion och Skeppsgossen ska tillsammans utveckla Karlskrona konsthall som nu får namnet Rydows Bazar, Bistro och Salong.

Sydöstran har tidigare berättat att Paraply produktion tar över konsthallen när Karlskrona kommuns kultur- och fritidsförvaltning lämnar lokalerna. Paraply har sedan tidigare drivit restaurang- och eventdelen i konsthallens salong, där det bland annat har arrangerats konserter.

Nu presenterar Paraply tillsammans med Skeppsgossen sina planer för konsthallen som alltså får namnet Rydows Bazar.

Namnet kommer från den Rydowska Bazaren som byggdes i korsningen mellan Bogmästaregatan och Ronnebygatan i Karlskrona för 150 år sedan. Där sålde Emil Rydow bland annat hattar som hade tillverkats av hans bror på Karlskrona Hattfabrik.

På samma adress, i Karlskrona konsthall, återuppstår nu Rydows Bazar i regi av Paraply produktion och Skeppsgossen som vill skapa ny mötesplats och upplevelsearena.

Entrén till lokalerna ska byggas om till en bistro där det kommer serveras mat och dryck under enkla och sociala former meddelar man i ett pressmeddelande. Fokus kommer ligga på svensk husmanskost.

Pernilla Danielsson blir platsansvarig för verksamheten i Bazaren så väl som för bistron. Hon kommer senast från en anställning som arbetsledare på Stena Lines restauranger.

– Det känns fantastiskt roligt att vara med och starta upp denna verksamheten. Jag tror att det är precis ett sådant här ställe som saknas i Karlskrona och jag ser verkligen fram emot att komma igång, säger Pernilla Danielsson.

Salongen i lokalerna ska fungera som en multiarena där så väl företag som organisationer och privatpersoner kan hålla konferenser, mässor, utställningar, bröllop, kalas med mera. I salongen finns även scenen där man kommer fortsätta arrangera konserter så väl som andra typer av arrangemang.

– Att skapa ett socialt, kreativt och inspirerande kvarter med lokaler där både stora och små grupper kan mötas känns oerhört roligt och något vi länge drömt om. Tillsammans med Skeppsgossen skapar vi en organisation med extrem bredd, flexibilitet och styrka, säger Sara Kroon på Paraply som blir ansvarig för bokningar och paketeringar.

Även på balkongen i lokalerna kommer få en plats i nysatsningen, där ska Rydows vardagsrum finnas som beskrivs som ett exklusivt vardagsrum för mindre och intimare möten, middagar och festligheter.

Dörrarna till Rydows Bazar, Bistro och Salong slås upp den 1 februari 2019. Paraply och Skeppsgossen samarbetade senast i somras och arrangerade Paraply Pop Up på Fisktorget med bland annat servering och livemusik.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.