Ny färja till Polen – dubbelt så stor

Karlskrona Artikeln publicerades
 Stena Gothica ska gå mellan Karlskrona och Polen.
Foto: Stena Line
Stena Gothica ska gå mellan Karlskrona och Polen.

Till hösten kommer en ny färja trafikera sträckan mellan Karlskrona och Gdynia.

Syftet är att ytterligare förbättra service och tillgänglighet för kunderna.

Stena Gothica ersätter Stena Nordica som under oktober kommer att sättas in på Karlskrona-Gdynia efter att chartern av M/V Gute är över och fartyget återgår till Gotlandsbolaget.

– Tillväxten är fortsatt stark mellan Karlskrona och Gdynia och med Stena Nordica som är dubbelt så stor som Gute kommer vi kunna erbjuda våra kunder en ännu bättre tillgänglighet. Dessutom har Stena Nordica rak genomkörning på två däck, vilket ger stora tidsvinster vid lastning och lossning, säger Marek Kiersnowski, Trade Director, Baltic Sea South, i ett pressmeddelande.

Som Sydöstran berättade i går är Karlskrona-Gdynia en strategiskt viktig korridor mellan Sverige och Polen som har växt stadigt under de senaste åren.

– Stena Nordica kommer också komplettera Stena Baltica på ett bra sätt eftersom de är liknande fartyg vilket gör att vi på linje kommer att kunna erbjuda våra kunder ett effektivt RoPax-koncept på alla fyra fartyg, samt ett starkt passagerarkoncept på Stena Vision och Stena Spirit, säger Marek Kiersnowski.