Ny serieavdelning på bibblan

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Karolina Bång från Karlskrona fick äran att inviga bibliotekets nya serieavdelning.
Foto:Johanna Spogardh
Karolina Bång från Karlskrona fick äran att inviga bibliotekets nya serieavdelning.

Intresset för att läsa serier är stort och nu har biblioteket skapat en egen liten avdelning med serieböcker.

Sedan i våras har man på Stadsbiblioteket i Karlskrona jobbat med att köpa in fler serieböcker. Man har satsat på att köpa det folk efterfrågar och i första hand nyutkommet. Men man har givetvis också klassiker som Kalle Anka och Lucky Luke och allt som allt har man nu runt 1 000 titlar för utlåning, både på svenska och på engelska.

– Tidigare hade vi en liten hylla på vuxenavdelningen och en del på barn- och ungdomsavdelningen men nu har vi allt samlat, säger bibliotekarie Ásdís Paulsdottir.

Karolina Bång är en välkänd serietecknare som är uppväxt i Karlskrona och hon var inbjuden att inviga den nya avdelningen på torsdagseftermiddagen.

– När jag var liten bodde jag granne med biblioteket i Lyckeby och där hade de en seriehylla där man kunde hitta allt möjligt. När jag gick på gymnasiet började jag teckna serier själv och sedan gick jag på serieskola i Malmö, berättade hon.

Hon berättade också att i Malmö, där hon numera bor, har de serieavdelningar på alla bibliotek. Att även Karlskronas stadsbibliotek nu får det tycker hon är jättebra.

– Jag vet att det betyder jättemycket för alla som är intresserade av serier att det finns en hel avdelning och inte bara undanskymt i ett hörn eller en liten låda på barnavdelningen med gamla Asterixböcker. Det skapar ett nytt rum för alla oss som gillar serier.