Ny serieavdelning på bibblan

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Karolina Bång från Karlskrona fick äran att inviga bibliotekets nya serieavdelning.
Foto:

Intresset för att läsa serier är stort och nu har biblioteket skapat en egen liten avdelning med serieböcker.

Sedan i våras har man på Stadsbiblioteket i Karlskrona jobbat med att köpa in fler serieböcker. Man har satsat på att köpa det folk efterfrågar och i första hand nyutkommet. Men man har givetvis också klassiker som Kalle Anka och Lucky Luke och allt som allt har man nu runt 1 000 titlar för utlåning, både på svenska och på engelska.

– Tidigare hade vi en liten hylla på vuxenavdelningen och en del på barn- och ungdomsavdelningen men nu har vi allt samlat, säger bibliotekarie Ásdís Paulsdottir.

Karolina Bång är en välkänd serietecknare som är uppväxt i Karlskrona och hon var inbjuden att inviga den nya avdelningen på torsdagseftermiddagen.

– När jag var liten bodde jag granne med biblioteket i Lyckeby och där hade de en seriehylla där man kunde hitta allt möjligt. När jag gick på gymnasiet började jag teckna serier själv och sedan gick jag på serieskola i Malmö, berättade hon.

Hon berättade också att i Malmö, där hon numera bor, har de serieavdelningar på alla bibliotek. Att även Karlskronas stadsbibliotek nu får det tycker hon är jättebra.

– Jag vet att det betyder jättemycket för alla som är intresserade av serier att det finns en hel avdelning och inte bara undanskymt i ett hörn eller en liten låda på barnavdelningen med gamla Asterixböcker. Det skapar ett nytt rum för alla oss som gillar serier.