Ny skalp för framgångsrik frisör

Karlskrona Artikeln publicerades
En mycket nöjd Linda Schuster med sin modell Sandra Penzo.
Foto: Privat
En mycket nöjd Linda Schuster med sin modell Sandra Penzo.

Framgångarna tycks aldrig ta slut för Karlskronafrisören Linda Schuster.

Nu i helgen tog hon hem segern i ännu en nationell tävling; Wella Color Vision – och vinner med det också en fyradagarsutbildning med några av världens största i branschen, i Lissabon senare i höst.

– Klart det är grymt kul. Det har gått bra för mig, särskilt i år, berättar Linda Schuster för Sydöstran. Hon berättar också att hon lägger ned ungefär tjugo procent av sin arbetstid (hon är delägare i Salong Etage i Karlskrona) på tävlingsverksamhet.

– Några fotograferar landskap som hobby, jag har kreativitet och nyfikenhet i jobbet som min, och det här ger jättemycket. Innan jag åker ned till Lissabon, där jag får mentorer som Sonya Dove och Patrick Cameron, ska jag till London, för att representera Sverige i en mycket renommerad välgörenhetstävling, som en av femton i världen som gått till final, berättar Linda Schuster.

Hon ska tävla i kategorin Avant Garde.

– Säg ”fantasifrísyrer”; typ Sagan om ringen och sånt. Och mot mig har jag frisörer från bland annat Burma, Kina och Kanada.

Och hon åker alltså med åtskilliga framgångar i bagaget; internationellt nu senast i Stylemasters, där hon var en av trettio finalister i världen i Barcelona, och kvar bland de nio som sedan gick till final.

– Det klassar jag förstås högt, säger hon till Sydöstran.

– En av nio i världen...

I helgen, på Münchenbryggeriet, var det i kategorin ”Klipp och Färgning” Linda Schuster tävlade. Efter tre intensiva timmar med sin modell Sandra Penzo, fick hon inte bara förklara sig för juryn utan också gå på catwalken med sin modell. För en kräsen, kunnig och röstande publik.

Och det höll alltså – den här gången också.