Ny stjärna på radiohimlen

Blekinge Artikeln publicerades
Foto: /TT

Blekinge får en ny radiostation genom Star FM. Sändningarna börjar i sommar.

På flera orter runt om i landet kommer det gå att ratta in en ny radiokanal med start i sommar. Kanalen i fråga är MTG-ägda Star FM och nu står det klart att kanalen även kommer till Blekinge, vilket BLT var först med att berätta.

Sändningarna börjar sända den 1 augusti i Karlskrona på frekvensen 90.9. Senare går det även att få in kanalen i Karlshamn. Övriga orter kan också bli aktuella.

Enligt MTG kommer kanalen inte att ha något lokalt material. Programledare blir Jesse Wallin, berättar Christer Modig som är affärsområdeschef i ett pressmeddelande.

Jesse Wallin blir programledare för kanalens morgonprogram.

– Jesse var med och startade RIX MorronZoo för 20 år sedan och det känns fantastiskt kul att han kommer tillbaka till MTG. Han är en av Sveriges mest rutinerade programledare och en pionjär inom kommersiell radio då han redan på 80-talet sände på Radio City. STAR FM är som klippt och skuren för Jesse.

Han fortsätter med att beskriva kanalen så här:

– STAR FM har varit en riktig succé framför allt i Göteborg och kompletterar RIX FM perfekt med en något äldre målgrupp. Tanken är att det ska vara den radiokanal som många lyssnare önskar att de hade haft 1985, då Sverige endast hade statlig radio och Trackslistan var den primära källan för musik.

Musikutbudet kommer att bestå av favoriter från 70- 80- och 90-talet.