Ny vinfestival arrangeras i Karlskrona

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Jessica Gow/TT

Karlskronas ölfestival får nu sällskap av en ny dryckesfestival i staun. Nämligen en vinfestival.

I vår arrangeras för första gången en vinfestival i Karlskrona. Besökarna kan då prova hundratals olika viner från alla världens hörn.

Både producenter, importörer och utställare kommer att vara på plats på festivalen.

– Extra roligt är det med lokala producenter och de små producenterna i Europa. Det kommer också finnas ett stort utbud av dessa nya viner såväl som klassiska sorter. Genom en ny vinfestival kan allt fler ta till sig vin, smaker och kombinationer, säger Johan Rennemark på Rost & vin och Sjörök som ligger bakom festivalen tillsammans med företagen Eventparlamentet och Ardin Wines samt Konferenscentret Dockside.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.