Nytt labb för brandtester är igång

Karlskrona Artikeln publicerades
Mikael Helmerson, vd för Roxtec.
Mikael Helmerson, vd för Roxtec.

Roxtecs nya laboratorium för brandtester på Verkö i Karlskrona är nu igång.

– Det gör att vi kan växa som företag, säger Mikael Helmerson, vd för Roxtec.

Företaget som tillverkar kabel- och rörgenomföringar fördubblar sin kapacitet inom brandtestning med det nya labbet. Förenklat handlar brandtestning om att förhindra att en brand sprider sig från ett utrymme till en annat, via rör eller kablar.

– Brandlabbet gör att vi kan växa som företag. Vi kan nu hjälpa ännu fler kunder i olika branscher runt om i världen att skydda liv och tillgångar. Det ger oss också en mycket bra arbetsmiljö och ett toppmodernt system för rening av utsläppen från testugnen, säger Mikael Helmerson, vd för Roxtec.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.