Olycksföraren erkänner vållande till annans död

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto:Linslusfoto

En 35-årig kvinna omkom i lördags kväll vid en våldsam singelolycka på länsväg 122 i Fridlevstad. Föraren av olycksbilen, en 32-åring, anhölls senare under kvällen, misstänkt bland annat för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död, och grovt rattfylleri.

Olyckan inträffade vid halv åtta-tiden på lördagskvällen, då den 32-årige, körkortslöse föraren av allt att döma för sent kom på att han skulle svänga av från länsväg 122 i Fridlevstad, och in på den mindre Murbecks väg. Han tycks ha gjort ett valhänt försök att svänga, men farten var alltför hög, betydligt högre än gällande fartbegränsning på platsen – och bilen fortsatte i stället snett framåt, ut över en slänt och in i ett träd.

Trädet träffades högt upp på stammen, och bilen voltade ett par varv innan den landade på taket längre ned i slänten.

Bilen fick hela högersidan intryckt, och intillboende och vittnen skyndade fram för att i första hand undsätta passageraren i bilen, som inte visade några livstecken. På förarsidan var bilen i princip oskadd, och föraren visade heller inga tecken på att ha skadats allvarligare.

Ambulans, polis och räddningstjänst var snabbt på plats, och hjärt- och lungräddningsinsatsen fortsatte, men väl framme på Blekingesjukhuset en stund senare kunde läkare bra konstatera dödsfallet.

Även den 32-årige föraren fördes till sjukhus, men behövde bara plåstras om. Dock togs samtidigt blodprov eftersom han misstänktes påverkad av såväl alkohol som droger. Han greps också som formellt misstänkt inte bara för grovt rattfylleri och drograttfylleri, utan också för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död, olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Bilen, som nu tagits i beslag för teknisk undersökning, var utlandsregistrerad, men inte anmäld stulen.

Den 32-årige mannen är tidigare känd av polisen. Han har medgivit att han druckit alkohol, och saknar körkort. Han erkänner också grovt vållande till annans död, men förnekar att han kört vårdslöst.

Han återfick friheten efter förhör.