Över hälften varslas från Karlskronaföretag

Karlskrona Artikeln publicerades
Sierra wireless Karlskronakontor varslar 17 personer om uppsägning, det vill säga två tredjedelar av sina anställda.
Foto:Sarah Rätzer
Sierra wireless Karlskronakontor varslar 17 personer om uppsägning, det vill säga två tredjedelar av sina anställda.

Totalt 17 anställda varslas om uppsägning på företaget Sierra wireless i Karlskrona. Företaget flyttar tjänsterna utomlands för att spara pengar.

Företaget Sierra wireless som designar och tillverkar trådlös kommunikationsutrustning ligger vid kvarteret Sparre i Karlskrona. Företaget har även kontor på flera andra ställen runtom i världen.

Nu jobbar 24 personer på Karlskronakontoret. I måndags fick de besked om att 17 personer i Karlskrona ska varslas för att företaget ska spara pengar.

– Det är så klart alltid tråkigt att säga upp folk. Samtidigt måste man ta produkter och tjänster vidare och det är det vi gör nu, säger Dan Mårtensson, tillförordnad affärsområdeschef för Karlskronakontoret.

Det är de som jobbar med support och de som upprätthåller företagets nät som varslas i Karlskrona. Deras svenska supporttjänst och nätverkstjänst ska nämligen slås ihop med deras globala tjänster, därför behövs inte längre de svenska tjänsterna.

– Det kommer bli bättre för kunderna för de erbjuds nu nya och bättre funktioner och produkter jämfört med de gamla tjänsterna. Det är ungefär som att jämföra en stor mobiltelefon som man hade i bilen med en Iphone, säger Dan Mårtensson.

Det pågår nu förhandlingar med facket kring hur många som faktiskt kommer att varslas och vad som händer med dem som får sluta.

– Det kan handla om allt från en flytt till Frankrike inom koncernen till utköpning, säger Mårtensson som tror att förhandlingarna tidigast kommer bli klara i slutet av nästa vecka.

De tjänster som blir kvar i Karlskrona är kundtjänst och customer success, det vill säga förvaltning av kunder enligt Mårtensson.