Jakten på Inez fortsätter - nu dubblas hittelönen

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Katten Inez är försvunnen sedan i måndags.
Foto: Privat
Katten Inez är försvunnen sedan i måndags.

Marie C Petersson och maken Torbjörn letar dag och natt efter sin försvunna katt Inez. Den som hittar henne kan få en belöning på 10 000 kronor. I jakten höll Torbjörn på att bli gripen.

Sedan natten till måndag är katten Inez försvunnen. För att underlätta i jakten har hennes ägare, Torbjörn och Marie C Petersson utfäst en belöning på 10 000 kronor till den som hittar henne.

– Hon är en innekatt, och därför inte van att vistas ute. Vår förhoppning är att hon återvänder hem när hon börjar bli hungrig, säger Marie.

Inez är av rasen maine coon. Specifikt för den är en stor och yvig svans.

– Så hon syns bra i mörkret, säger Marie.

Hon och Torbjörn har varit ute växelvis dag och natt hela veckan och letat. Släktingar vaktar huset, om Inez skulle komma tillbaka under tiden.

Om någon skulle stöta på henne, ber Marie att man, istället för att försöka fånga Inez, tar kontakt med henne direkt. Risken är annars att hon blir skrämd, och kommer utöka området hon befinner sig på.

– Det är otroligt hur många som har hört av sig för att hjälpa till. En var väldigt säker på att ha sett henne på Skomakargatan, natten till tisdag, vid en byggarbetsplats.

– Min man begav sig dit, men det kunde ha slutat illa. Han såg inte några skyltar om att man inte fick vistas där, blev fångad på film och väktare och polisen dök upp.

– Som tur väl är, har vi anmält henne saknad till polisen, så de förstod varför han var där. Det hade ju annars varit det sista vi behövde, säger Marie C Petersson.

Fotnot: Har du sett Inez? Kontakta då Marie på 0708-942 535.