Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Paraply och Skeppsgossen har blivit sambor

I strålande solsken och med en doft av nygräddad pizza som spred sig över Fisktorget öppnade på måndagen Paraply och Skeppsgossen sommarrestaurangen Paraply Pop up.
Karlskrona • Publicerad 18 juni 2018 • Uppdaterad 19 juni 2018
Paraply Pop Up vill skapa en sommar med festivalstämning vid Fisktorget.
Paraply Pop Up vill skapa en sommar med festivalstämning vid Fisktorget.Foto: Hanna Franzen

Efter intensiva månaders arbete för att skapa en mötesplats med livemusik i Karlskrona, öppnades Paraply Pop Up på måndagen. Fisktorget är Paraply produktion och restaurang Skeppsgossens sambohem i sommaren.

– Det känns fantastiskt kul. Det är en dröm som vi har haft väldigt länge. Vi ville skapa ett möte mellan lokalt och italienskt med mycket musik. Fisktorget är en fantastisk plats som känns genuint Karlskrona, säger Robin Åkerman, från Paraply Produktion med ett stort leende.

Annons

Sommarloungen har 200 sittplatser och har öppet alla dagar i veckan under sommaren. Från två containrar serverar de mat och dryck i en miljö som för tankarna till festival- och trädgårdsfest.

Paraply och Skeppsgossens nya hem Paraply Pop Up med cirka 200 sittplatser.
Paraply och Skeppsgossens nya hem Paraply Pop Up med cirka 200 sittplatser.Foto: Hanna Franzen

– Det ska vara enkelt och opretentiöst, man får gärna komma hit och slänga sig i en hängmatta. Det är en plats där det får ta tid, där man kan luta sig tillbaka och njuta av utsikt, goda vänner och musiken, säger Robin Åkerman.

Nästan varje kväll kommer det att vara musikevent, allt ifrån DJ till livemusik som avslutas med musikfesten 31 augusti. Paraply och Skeppsgossen har haft flera samarbeten tidigare, men detta är första gången de gör en längre satsning tillsammans.

– Vi gillar Skeppsgossens engagemang och deras sätt att jobba med lokala produkter. säger Robin Åkerman.

Kärlek till det enkla, där rena och goda råvaror får träda fram gjorde att valet föll på det italienska köket. Det är tydliga möten på Pop Up. Det italienska vinet står bredvid de lokala hantverksölen, och pannacotta möter Skeppsgossens glass. Från den vedeldade pizzaugnen bakas napolitanska pizzor. Under hela sommaren kommer Mario Buda och hans far Antonio Buda som är pizzamästare, båda från Sicilien, att vara på plats och baka pizzor tillsammans med Pop Ups egen personal. Mario Buda berättar att om han själv får välja så äter han helst en Margarita.

– Vi har fått en fantastisk respons. Nu ska vi bara leva upp till förväntningarna, säger Robin Åkerman.

Ewa CarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons