Partiet: "Vi har inget förtroende för honom just nu”

Karlskrona Artikeln publicerades
Mannen som misstänks ha förskingrat en halv miljon kronor från en idrottsförening är även medlem i ett politiskt parti. Det är oklart om det försvunnit några pengar från partiet.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Mannen som misstänks ha förskingrat en halv miljon kronor från en idrottsförening är även medlem i ett politiskt parti. Det är oklart om det försvunnit några pengar från partiet.

Mannen som misstänks ha förskingrat en halv miljon kronor från sin idrottsklubb blir nu fråntagen alla sina uppdrag i det politiska parti han är medlem i.

Det är fortfarande ovisst om han stulit pengar även från partiet.

Det var i tisdags kväll som ordföranden partiet fick höra om misstankarna mot partimedlemmen. Han bestämde sig för att kalla till ett extrainsatt styrelsemöte under onsdagen.

– Vi ser allvarligt på anklagelserna om förskingring och tycker att det finns grund för dem. Under tiden som polisutredningen pågår har vi därför valt att frånta honom alla uppdrag vi kan. Vi har inget förtroende för honom just nu, säger ordföranden.

Mannen har uppdrag för partiet i en av kommunens nämnder, men även interna uppdrag i partiet. Det är fortfarande oklart om det försvunnit pengar även från partikassan.

– Jag är på väg till banken för att kontrollera det, säger ordföranden.

Hur har ni i partiet reagerat på anklagelserna om förskingring?

– Först blir man arg och förbaskad över att något sådant händer, sedan blir man ledsen och besviken. Och så blir man orolig och undrar varför. Vi har inte sett några tecken alls på att personen i fråga skulle vara i trångmål ekonomiskt.

Hur går ni vidare nu?

– Vi avvaktar tills polisutredningen är färdig. Om det skulle visa sig att han är oskyldig får vi ta ett nytt omtag och fundera på hur vi ska agera mot honom. Just nu har vi tappat förtroendet för honom och är väldigt besvikna.