Pass-drop in i Karlskrona försvinner

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Från och med årsskiftet kan man inte längre ansöka om nytt pass och id-kort på drop in i Karlskrona.

Förändringen görs för att förbättra servicen för allmänheten och arbetsmiljön för personalen.

Från och med nästa år måste de som ansöker om nytt pass och id-kort boka tid på polishuset i Karlskrona. Tidigare har man kunnat komma in på drop in, men nu tas den möjligheten bort.

– Besöket kommer att gå snabbare. Medborgarna kommer att slippa vänta och de vet när de får hjälp. Vid högsäsong har väntetiden ibland uppgått till två, tre timmar – det är oacceptabelt. Nu kommer det att vara klart på fem, tio minuter. Medborgarna kommer få garanterad hjälp, säger Maria Lilley, chef för stöd och service-verksamheten i lokalpolisområde Karlskrona.

I somras hade polisen stora problem med drop in-verksamheten, som Sydöstran skrev om.

– Då behövde vi ibland stänga drop in eftersom det kom så många på en och samma gång, vilket gjorde att vi ibland tvingats skicka hem folk, säger Maria Lilley.

I och med förändringen erbjuder Karlskronapolisen 5000 fler tider nästa år jämfört med i år. Samma förändring planeras även på flera håll i landet.

Provisoriskt pass kan man dock fortfarande ansöka om på drop in.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.