Pengaregn över spelstudio från Karlskrona

Karlskrona Artikeln publicerades
En skolklass speltestar Attractive Interactives spel Paper Game. Spelstudion har fått en rejäl påse pengar för att utveckla och lansera sitt nya spel.
Foto: Attractive Interactive
En skolklass speltestar Attractive Interactives spel Paper Game. Spelstudion har fått en rejäl påse pengar för att utveckla och lansera sitt nya spel.

Penna, papper, en mobil – och en halv miljon dollar. Det är ingredienserna när den blekingska spelstudion Attractive Interactives nya spel ska bli verklighet.

I förra veckan gjorde spelstudion Attractive Interactive från Karlskrona en överenskommelse med den asiatiska investeraren och förläggaren Habby om en investering på en halv miljon dollar i deras kommande spel Paper Game. Räknat i svenska kronor blir investeringen knappt 4,5 miljoner.

Attractive Interactive utvecklar mobilspel med fokus på teknisk innovation. Syftet med Paper Game är att vem som helst ska kunna skapa sitt eget spel med hjälp av penna, papper och mobil. Spelet planeras att släppas under nästa år.

Fakta

Paper Game

Utvecklingen av Paper Game startade 2017. Spelidén är att du ska kunna leka med speldesign och skapa egna spel genom att använda penna och papper i kombination med en mobilkamera.

Paper Game utsågs till vinnare i Game Concept Challenge på Creative Coast Festival i Karlshamn 2017 och gick till semifinal i Nordic Game Discovery Contest 2017.

Visa mer...

Förutom en rejäl investering omfattar överenskommelsen också en global publicering av det kommande spelet.

– Vi ser verkligen fram emot samarbetet med Habby. De har lång erfarenhet av mobila spel och delar vår vision om vad Paper Game kan utvecklas till. Med stöd från både Habby och Blekinge Business Incubator kommer vi att kunna leverera Paper Game till spelintresserade över hela världen, säger Pontus Björkberg på Attractive Interactive.

Affärsutvecklare på Blekinge Business Incubator och Gameport har stöttat spelstudion under förhandlingarna med den globala spelförläggaren.

– Under de två senaste åren har våra bolag attraherat över nio miljoner kronor i internationellt riskkapital. Det är ett tydligt tecken på att vi har intressanta bolag med stor potential i Sverige och Blekinge, säger Anders Cronholm, vd på Blekinge Business Incubator.