Pinchos och Circo håller också stängt

Karlskrona Artikeln publicerades
Restaurang Pinchos och nöjesstället Circo håller stängt för renovering. Samma ägare stängde i slutet av förra veckan också Statt och Fox & Anchor sedan fastighetsägaren Tribe Hotels sagt upp avtalet.
Foto: Joel Petersson
Restaurang Pinchos och nöjesstället Circo håller stängt för renovering. Samma ägare stängde i slutet av förra veckan också Statt och Fox & Anchor sedan fastighetsägaren Tribe Hotels sagt upp avtalet.

Statts nattklubb och puben Fox & Anchor stängde i slutet av förra veckan sedan fastighetsägaren sagt upp avtalet med ägarna. De senare håller nu också restaurang Pinchos och nöjesstället Circo stängt för renovering.

Sydöstran kunde i fredags berätta att fastighetsägaren Tribe Hotels sagt upp avtalet med ägarna till Statt och Fox & Anchor i Karlskrona. Sedan i torsdags har nattklubben och puben hållit stängt. På pubens dörr har en lapp satts upp om att man har stängt på grund av renovering.

Ägarna till Statt och Fox & Anchor äger och driver även Pinchos och Circo på Ronnebygatan. Sedan i helgen har även dessa verksamheter stängt, som P4 Blekinge var först med att berätta. ”Just nu håller vi stängt för att piffa upp restaurangen och skapa en ännu mysigare mötesplats för våra fina gäster”, står det på hemsidan.

I fredags skrev en av ägarna på sin Facebooksida: ”Det är med stor sorg vi på detta sätt meddelar att vi tyvärr måste hålla samtliga våra verksamheter stängda, en del för gott och en del en kortare tid framöver så att vi kan renovera och skapa mer och bättre nöjen för Karlskrona. Pinchos kommer att bli lite mindre och ännu mysigare och fler godsaker kommer att meddelas i sinom tid. Vi jobbar hårt med att kunna arrangera de återstående event samt cateringuppdrag vi har tagit på oss framöver.”

Enligt Facebookinlägget har stängningarna bland annat att göra med en rådande hyrestvist.

Stephen Meinich-Bache, vd för Tribe Hotels, har tidigare sagt till Sydöstran att uppsägningen av Statts och Fox & Anchors avtal inte handlar om något missnöje med ägarna.

– Vi har haft ett gott förhållande till varandra. De har gjort ett bra jobb och alltid betalt sin hyra, så detta har ingenting med dem att göra, sa han då.

Vad som kommer att hända med Statt och Fox & Anchor fram tills dess att de måste flytta ut i mars är inte känt i nuläget. Stephen Meinich-Bache har sagt att det är fritt fram att fortsätta bedriva verksamheterna tills dess om så önskas.

I sitt Facebookinlägg skriver ägaren till Statt, Fox & Anchor, Pinchos och Circo att mer information ska komma under veckan.

Sydöstran söker ägarna för en kommentar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.