Pinchos öppnar i Blekinge

Karlskrona Artikeln publicerades
På restaurangen Pinchos beställer gästerna olika tapasrätter via en app i telefonen. 2 bilder
Foto:Lars Pehrson / SvD / TT
På restaurangen Pinchos beställer gästerna olika tapasrätter via en app i telefonen.

App-restaurangen Pinchos öppnar i Harrys gamla lokaler i Karlskrona nästa år.

Restaurangen Pinchos där man beställer både bord och olika tapasrätter via en app i telefonen kommer nu till Blekinge. De öppnar i Harrys gamla lokaler på Ronnebygatan i Karlskrona i mars nästa år, enligt planerna.

– Vi ska skriva på papper på det runt lunchtid imorgon torsdag, så det är inte formellt klart än. Men vi är helt överens om det här, säger Magnus Larsson, etableringsansvarig på Pinchos.

Harrys-lokalen har stått tom sedan Harrys gick i konkurs i slutet av oktober. Nu köper Statt-ägarna Torbjörn Jonsson och Fredrik Larsson lokalen och öppnar Pinchos där, som de ska driva som franchisetagare.

– Vi köper hela lokalen men kommer bara ha Pinchos i restaurangdelen. Nattklubbsdelen ska vi också öppna men det är inte klart vad det blir där än. Men det blir någon form av komplement till Statt, säger Torbjörn Jonsson.

– Det känns jättekul att det här fantastiska konceptet kommer till Blekinge och skönt att vi kommer bort från rivaliteten som har varit mellan Harrys och Statt i flera år, fortsätter Torbjörn Jonsson, som ska fortsätta driva Statt tillsammans med Fredrik Larsson.

Varför har Pinchos valt att etablera sig i Karlskrona?

– Vi har inte funnits i Blekinge innan och hittills har vi inte hittat rätt lokal men nu när Harrys lokal dök upp kändes det helt rätt, säger Magnus Larsson på Pinchos.

Runt 13-15 personer ska anställas till den nya restaurangen, enligt Larsson.