Polisen i Blekinge nyanställer – ”Ett stort behov”

Blekinge Artikeln publicerades
Foto: Mattias Mattisson

Polisområde Blekinge och nordöstra Skåne ska anställa elva nya medarbetare som ska jobba med brott mot särskilt utsatta brottsoffer.

– Vi har sett att det finns ett stort behov av stöd och avlastning till utredarna inom denna kategori för att de ska kunna bli mer effektiva i sitt utredningsarbete. Förutom att anställa fler civila utredare, anställer vi därför också administrativt stöd och handläggare som kan hjälpa till med att analysera och hantera exempelvis telefontömningar, säger Petter Ankarberg, som leder satsningen, i ett pressmeddelande.

Totalt ska polisområde Syd rekrytera 62 nya medarbetare till sektionen för utredningar av brott i nära relation.

Målet är att ha de nya medarbetarna på plats under hösten.

– Det här är en långsiktig satsning som kommer att ge resultat på sikt. Men att rekrytera så många nya medarbetare är en utmaning, och det måste vi ha respekt för, säger Petter Ankarberg.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.