Premiärdatum klart för "Linneas sommarland"

KARLSKRONA Artikeln publicerades
I somras avslutades inspelningen på Barnens gård med Linnea Alm. Filmaren My Sandström fick idén efter att själv ha vuxit upp på anläggningen som grundades av hennes föräldrar.
Foto:Hanna Franzen
I somras avslutades inspelningen på Barnens gård med Linnea Alm. Filmaren My Sandström fick idén efter att själv ha vuxit upp på anläggningen som grundades av hennes föräldrar.

Nu är det är klart att premiäravsnittet av "Linneas sommarland" kommer att visas på bästa sändningstid nästa fredag i SVT Barnkanalen.

Dokumentärserien spelades in i våras och i somras på Barnens gård med sjuåriga Linnea Alm i fokus. Liksom Linnea har den prisade filmaren My Sandström från Lyckeby vuxit upp på sommarlandet utanför Karlskrona och serien, som riktar sig till fyra–femåringar, handlar just om hur det kan vara.

Då lutade det åt att "Linneas sommarland" skulle sändas i tv först våren 2018, men nu står det alltså klart att det blir redan i höst.

Den 13 oktober är det premiär för programmet som består av tio avsnitt som kommer att visas en gång i veckan på fredagskvällarna. I veckan var Linnea Alm och hennes familj uppe i Stockholm för att få en förhandstitt.

Enligt mamma Åsa Alm är Linnea nöjd med resultatet.

– Hon tyckte att det var jätteroligt att bli inspelad, men ibland också lite drygt när de följde efter henne och att ha en mygga på sig som kunde vara i vägen. Men när hon fick se avsnitten sa hon att hon vill spela in igen, säger hon.

Och vad Linnea ska göra med pengarna hon fått, totalt 1 500 kronor för 15 inspelningsdagar, har hon redan bestämt.

– Hon är övertygad om att hon ska köpa tuggummi för alla pengarna. Det är något som vi inte har här på Barnens gård. Så det blir ett stort tuggummikalas, säger Åsa Alm.