Renovering 100 miljoner dyrare: ”Vi har god ekonomi”

Karlskrona Artikeln publicerades
Fredrikskyrkan inför invigningen som var för drygt ett år sedan.
Foto: Mattias Mattisson
Fredrikskyrkan inför invigningen som var för drygt ett år sedan.

Fredrikskyrkans renovering väntades kosta 30 miljoner kronor.

Slutnotan stannade på 135 miljoner.

Fredrikskyrkan på Stortorget i Karlskrona invigdes för drygt ett år sedan och det är SVT Nyheter Blekinge som berättar om att prislappen för 1700-talskyrkans omfattande renovering skenade iväg ordentligt mot ursprungliga uppskattningen i inledningsskedet på cirka 30 miljoner kronor.

När räkneverken kring projekten nu stannat landade man på totalt 135 miljoner kronor.

– Det var inte riktigt den omfattningen vi hade tänkt. Det uppstod hela tiden saker som gjorde renoveringen mer komplicerad. Därför blev det fördyrande processer, säger kyrkoherde Pamela Garpefors till SVT Nyheter Blekinge.

Kyrkoherden Pamela Garpefors.
Foto: Mattias Mattisson
Kyrkoherden Pamela Garpefors.

Sydöstran har tidigare berättat att man finansierat renoveringen genom att församlingen sålt fastigheter vid södra Kungsgatan, plus erhållna diverse statliga bidrag samt tagit lån.

– Vi har en god ekonomi så jag känner ingen oro, säger kyrkorådets ordförande Gertie Olsson (S) till SVT Nyheter.

Läs mer om renoveringen här:

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.