Så blir den nya arenan – stort fokus på event

Karlskrona Artikeln publicerades

Hösten 2018 ska Karlskronas nya eventarena på Trossö vara klar.

Det kommer vara ett stort fokus på att få dit flera event till den nya arenan.

– Det är viktigt att tillägga att det är eventarenan. Idrotten får sina förutsättningar och sedan blir det flera detaljer i arenan som gör det möjligt för bra event, säger Martin Wallin, projektledare för Brinova.

Under fredagen började rivningen av Östersjöhallen – där den nya eventarenan ska ligga.

– På onsdag kommer grävskopan och då river vi utsidan, säger Martin Wallin.

Den nya arenan kommer vi matcher ta mellan 2700–2800 personer och vara i tre våningar. Den ena läktaren kommer att kunna skjutas undan så det blir två ytor till skolidrotten och träningar.

– När det kommer byggas upp en scen så tar arenan 2500 personer. Vi har varit runt och kollat på andra arenor och tagit hjälp av de som har Malmö arena när det gäller att planera för event, säger Martin Wallin.

Det kommer finnas en ny restaurang i arenan för mellan 150 till 200 personer.

Under flera år har det varit en debatt var den nya arenan ska ligga. Ett läger vill se den på Rosenholm och det andra lägret på befintlig plats.

– På Trossö skapar vi bra förutsättningar runt ett event, med affärer, hotell och restauranger. Helheten för eventen blir bättre på Trossö, säger Patrik Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona.

Vem ska få hit fler event?

– Kommunens roll är inte att arrangera event. Vi har skapat förutsättningar för det tillsammans med Brinova, säger Patrik Hansson.

För handbollsklubben HIF Karlskrona kommer den nya arenan vara ett viktigt tillskott för klubbens utveckling.

– Vi kommer kunna göra våra matcher till ett event på ett helt annat sätt med den nya arenan. Det känns jättebra att processen är i gång, säger Örjan Nilsson, ordförande för HIF Karlskrona.