Så mycket bättre-stjärna spelar i Karlskrona

Karlskrona Artikeln publicerades
Tomas Andersson Wij.
Foto: Jessica Gow/TT
Tomas Andersson Wij.

I år firar Tomas Andersson Wij 20 år som artist och i vår ger han sig ut på en vårturné.

Då besöker han bland annat Konsthallen i Karlskrona.

Sedan Tomas Andersson Wij var med i tv-programmet Så mycket bättre i fjol har han turnérat runt om i Sverige. I vår ger han sig ut på en ny turné och besöker bland annat Konsthallen i Karlskrona. Spelningen blir i ett avskalat format lördagen den 30 mars nästa år.

– Vi på Paraply tar emot turnén i Karlskrona, berättar Robin Åkerman. Vi vågar lova att Erik Arvinders musikalitet i kombination med Tomas texter, musik och briljanta mellansnack kommer att innebära två fantastiska konsertkvällar.

I november släpper Andersson Wij även en ny låt, ”Just idag känns du nära (Saras sång)”. Låten ska premiärspelas på Diabetesgalan som sänds i TV3 den 14 november. Låten handlar om Ted Gärdestad och skrevs för Teds dotter Sara Zacharias. Låten blev dock så personlig att Sara inte klarade av att sjunga den.

– Sara och jag har diskuterat låten fram och tillbaka i flera år. Jag hoppades länge på att hon ändå skulle spela in den, men nu blev det jag som gjorde det och det känns faktiskt helt rätt, säger Tomas.