Säkerhetsåtgärder dröjer rejält

Karlskrona ,
Så här kommer den nya entrén till kommunhuset i Karlskrona se ut.

Karlskrona kommuns nya entré blir över ett år försenad.

Orsaken är ett saneringsarbete.

– Det är synd att det blir försenat. Men när allt är klart blir det jättebra, säger Carl–Martin Lanér, kommundirektör i Karlskrona kommun.

Tanken var att den nya entrén vid kommunhuset i Karlskrona skulle vara klar i juli 2017.

Men nu står det klart att projektet blir över ett år försenat.

– Anledningen är att marken behöver saneras och under det arbetet så måste värmesystemet stängas av. Det blir för kallt i byggnaden att göra det nu på hösten, säger Carl–Martin Lanér.

Den nya tidsplanen är att bygget ska vara klart efter sommaren 2018.

– Planen är att saneringsarbetet kan inledas till våren, säger Carl–Martin Lanér.

Den nya entrén ska flyttas från våning fyra till bottenplanet i byggnaden.

Huvudsyftet med ombyggnaden är att höja säkerheten och öka tillgängligheten.

Den nya receptionen kommer vara bakom glasluckor för att höja säkerheten.