Säkerhetsexpert dömd för grovt sjöfylleri

Karlskrona Artikeln publicerades

Den 56-årige säkerhetsexpert som en dag i somras, kraftigt berusad, körde rakt upp i stensättningen nedanför Bryggareberget med sin motorseglare, har nu dömts.

Straffvärdet för det grova sjöfylleriet, han hade 1,74 promille alkohol i blodet när han omhändertogs, är normalt en månads fängelse – men Blekinge tingsrätt stannar vid en skyddstillsyn med 40 timmars samhällstjänst som påföljd.

Detta dels för att 56-åringen tidigare är ostraffad, dels också för att han ”insiktsfullt och karaktärsfast själv sökt och tagit emot hjälp och stöd för att komma tillrätta med sitt fleråriga alkoholmissbruk”.

Sedan händelsen i juni i år har han helt avhållit sig från alkohol.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.