"Sålda" Emelie har köat för Bruce i nära en vecka

Karlskrona Artikeln publicerades
Emelie Eklund efter ett tidigare möte med Bruce Springsteen, utanför ett hotell i Göteborg. Då blev det autograf och en liten hälsning.
Foto:PETER AHLBORG
Emelie Eklund efter ett tidigare möte med Bruce Springsteen, utanför ett hotell i Göteborg. Då blev det autograf och en liten hälsning.

I kväll är det alls inte omöjligt att Emelie Eklund från Karlskrona tar sig en ny svängom med Bossen Bruce Springsteen själv, på Ullevi i Göteborg – och i så fall blir det för tredje gången.

Större Springsteen-fan än Emelie, 27, från Hässlegården i Karlskrona får man nog leta efter. Det är visserligen "bara" tionde gången hon ser honom live i kväll, men senast var häromveckan, och nästa blir redan i nästa vecka, i Oslo.

Men Bossen vet vem hon är. 2012 tog han upp henne på scenen på Ullevi, och dansade med henne, inför 67 000 åskådare. Och året därpå skedde precis samma sak.

– Jag tror han gillar mitt röda hår. Och jag brukar synas även på konserterna, berättar Emelie per telefon från Göteborg, för Sydöstran.

Till Göteborg kom hon redan i söndags, för att ställa sig i kön inför kvällens konsert. – Stå och stå, man sätter upp sitt tält, och numera får man ett nummer, och några klockslag som man måste vara på plats på för att behålla sin plats i kön. Tidigare hade de nattliga upprop, men det är slopat nu, enligt uppgift på inrådan av Bruce själv. Han vill ha pigga och utvilade fans på sina konserter, berättar Emelie.

Trots att hon var nästan en hel vecka tidig i Göteborg har hon bara nummer 30 i kön. Men hon pratar lyriskt om sammanhållningen "där framme".

– Vi är som en enda stor familj!

Bruce har varit Emelies stora idol i drygt tio år nu, sedan hon första gången hörde Born to run, på radio hemma i Hässlegården. – När jag hörde det där saxofonsolot var jag nära att svimma, berättar hon.

Eftersom pappa redan hade en hög med Springsteenplattor därhemma gick det snabbt att komma in i "beroendet".

– Jag har fått Bruces autograf, och en liten hälsning, och jag lämnade personligen över ett litet brev när han var här i juni – som jag hoppas han en dag svarar på. Nu hoppas jag förstås på en tredje dans, men jag har också fått kontakt med en tjej som fick komma backstage förra gången, och hon har lovat dra med också mig om hon får en ny chans.

Emelie har alltid skyltar med små budskap när hon är på Springsteen-konsert. Den här gången har hon ett brinnande hjärta, och texten Burning Love – som är en gammal Elvis Presley-låt som hon hoppas att Bruce ska sjunga mot slutet av konserten, som han alltid brukar avrunda med gamla standardcovers.

– Jag vet att han gillar Elvis.

Nu är det bara timmar kvar, och Emelie medger för Sydöstran att hon är nervös.

– På en konsert med Bruce Springsteen kan precis allting hända, säger hon.

– Han har den kraften!