Sexattack i nattklubbskö

Karlskrona Artikeln publicerades

Tre sexuella ofredanden i kön in till nattklubben på Statt i fredags natt var det enda som stack ut i polisens facit över helgen – trots studentfester och mycket folk i rörelse.

– Vi har haft att göra hela tiden, med bland annat tillsägelser och medlingar, men mycket lite har resulterat i anmälningar och rapporter, säger inre befäl Peter Andersson till Sydöstran.

Dessutom behövde bara fem personer tas om hand för fylleri, utöver ett par överförfriskade pojkar i 15-16-årsåldern som kördes hem till sina föräldrar; den ene efter att ha sparkat sönder en trädgårdsgrind på Långö.

En kvinna i mogen ålder omhändertogs för att sova ruset av sig när hon kom till polishuset för att försöka prata ut sin make, som omhändertagits för fylleri en stund tidigare på natten, efter att också ha uppträtt stökigt ute på stan.

Vid halv två-tiden på fredagsnatten greppade en 25-årig man tag om höfterna på i tur och ordning tre kvinnor i kön framför honom, utanför nattklubben på Statt. Han gjorde samtidiga samlagsrörelser, men övermannades rätt omgående av vakter – som sedan överlämnade honom till polisen. Kvinnorna var i 19-20-årsåldern, och tog mycket illa vid sig.

På lördagseftermiddagen larmades polisen till ett HVB-hem i centrala Karlskrona, där en 16-årig man ännu en gång uppträtt så pass hotfullt mot personalen, att denna kände sig nödsakad att låsa in sig, i väntan på polisen. 16-åringen togs med till förhör, men släpptes sedan igen.